دالر استرالیا به دلیل ترس از رکود اقتصاد جهانی سقوط می کند!
یکشنبه 5 سرطان 1401
به نظر میرسد که دالر استرالیا مثل فشارسنج بازارهای مالی عمل میکند! این فشارسنج میزان ترس بازارهای مالی از رکود اقتصاد جهانی را نشان میدهد. دالر استرالیا یک دارایی ریسکی است و در عین حال ارز کالایی هم محسوب میشود. یعنی با جریانات ریسکی همبستگی بالایی دارد.
چرا دالر استرالیا و جفت ارز AUDUSD به شاخص جریانات ریسکی تبدیل شده است؟
استرالیا بزرگترین صادرکننده کالا به دنیا به خصوص به اقتصاد دوم جهان یعنی چین است و نقش پر رنگی در زنجیره تأمین جهانی دارد. به همین دلیل اقتصاد این کشور وابستگی زیادی به تغییرات اقتصاد جهانی دارد. در هفتههای گذشته نگرانیها از وقوع رکود اقتصاد جهانی مشغله ذهنی اصلی بازارهای مالی بوده است.
همه به آینده اقتصاد جهانی بدبین هستند!
برآوردهای رشد اقتصادی با تعدیل منفی همراه بودهاند و سیاستهای انقباضی پولی در سرتاسر جهان با سرعت در جریان هستند. در این میان اقتصاد چین هنوز هم با بحران کرونا درگیر است و محدودیتهای کرونایی اعمال میشوند. در این میان بحران اوکراین هم هنوز حل نشده است. به گزارش بلومبرگ، اقتصاددانان پیشبینی میکنند که رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ از ۳٫۵ درصد به ۳٫۲ درصد سقوط خواهد کرد.
رویدادهای مهم سیاسی
در هفته پیش رو، رویدادهای سیاسی مهمی را در پیش رو داریم. نشست رهبران گروه هفت، نشست ناتو و نشست سالانه بانک مرکزی اروپا در رابطه با بانکداری مرکزی میتوانند بر بازارهای مالی تأثیر بگذارند. در نشست سالانه بانک مرکزی اروپا، رئیس فدرال رزرو آمریکا، رئیس بانک مرکزی اروپا و رئیس بانک مرکزی انگلیس حضور خواهند داشت.
تقویم اقتصادی فارکس…
در تقویم اقتصادی فارکس، شاخص اطمینان مصرفکنندگان آمریکا و آلمان منتشر خواهند شد و در عین حال بازار به دادههای تورمی هم نگاه خواهد کرد. شاخص PMI بخش تولیدی چین و شاخص ISM آمریکا هم میتوانند بر انتظارات نرخ بهرهای و تورمی بازار تأثیر بگذارند. با این وجود انتظار نمیرود که در هفته پیش رو، روند کلی و بنیادی بازار تغییر کند. به همین دلیل روند دالر استرالیا هنوز هم متمایل به نزولی خواهد بود.