چرا شرایط به نفع خریداران دالر آمریکاست؟
یکشنبه 10 دلو 1400 – 11:23
هفته گذشته دالر آمریکا در برابر رقبا تقویت شد. بیانیه سیاستهای پولی فدرال رزرو آمریکا و جریانات ریسک گریزی از دالر حمایت کردهاند.
رئیس فدرال رزرو آمریکا از افزایش نرخهای بهره و پایان برنامه خرید اوراق از ماه مارس حرف زده است. او حتی به این بسنده نکرده و گفته که میتوان در هر نشست فدرال رزرو در سال ۲۰۲۲ نرخ بهره را به اندازه ۰٫۲۵ درصد بالا برد! البته به شرطی که شرایط اقتصادی از این افزایش نرخ بهره حمایت کنند. این مسئله باعث شده تا شاخص دالر آمریکا رشد کند.
هفته گذشته دالر آمریکا معاملات را با قدرت آغاز کرد. در ادامه نشست فدرال رزرو آمریکا و تشدید نوسانات قیمتی در بازارهای سهام جهانی هم تقاضا برای داراییهای امنی مثل دالر را افزایش داد. دالر به عنوان نقد شونده ترین ارز دنیا بیشترین سود را از جریانات ریسکی میبرد.
گزارش اشتغال آمریکا (NFP)
در هفته پیش رو دادههای اشتغال آمریکا منتشر خواهند شد. مثل همیشه تمرکز اصلی بازار به شاخص NFP و نرخ رشد دستمزدها خواهد بود. پیشبینی میشود که رشد اشتغال آمریکا در ماه جنوری تقریباً ۱۸۰ هزار واحد بوده باشد و نرخ رشد دستمزدها هم از ۴٫۷ درصد سالانه به ۵٫۲ درصد افزایش یابد.
نرخ بیکاری آمریکا هم در حال سقوط به سطوح قبل از بحران کروناست. با این حال نرخ مشارکت نیروی کار همچنان کمتر از سطوح قبل از بحران کروناست. موقعیتهای شغلی زیادی ایجاد شدهاند و نیروی کار متخصص هم کم است. در چنین شرایطی نرخ رشد دستمزدها افزایش مییابد. در واقع در بازار کار آمریکا، شرکتها در حال رقابت با یکدیگر بر سر استخدام نیرو هستند و به همین دلیل دستمزدهای بالاتری را پیشنهاد میدهند. رشد نرخ دستمزدها میتواند رشد سریع تورم را تثبیت کند و فدرال رزرو را بیش از گذشته برای اجرای سیاستهای انقباضی وادار کند.
گزارش مالی شرکتهای سهامی و نشست بانکهای مرکزی
در همین حال گزارشهای مالی شرکتهای بزرگی مثل آلفابت، آمازون و متا منتشر خواهند شد. اخیراً گزارشهای نتفلیکس، مایکروسافت و اپل مبهم بودهاند. گزارشهای مالی شرکتهای بزرگ سهامی به این دلیل مهم هستند که اگر باعث تشدید نوسانات بازار سهام شوند، تقاضا برای دالر آمریکا را هم بالا خواهند برد.
در این میان معامله گران بایستی توجه داشته باشند که در هفته پیش رو نشست تعیین نرخ بهره بانک رزرو استرالیا، بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی انگلستان هم برگزار خواهند شد. اگر این سه بانک مرکزی هم به سمت سیاستهای انقباضی پولی متمایل باشند، تقاضا برای دالر استرالیا، یورو و پوند انگلیس هم افزایش خواهد یافت. اما به طور کلی، سیاستهای انقباضی باعث تشدید جریانات ریسک گریزی خواهند شد و در نهایت این دالر آمریکاست که از شرایط منتفع خواهد شد.